eur:
388.69
usd:
361.74
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Nőttek az ipari termelői árak tavaly áprilishoz képest

Az ipari termelői árak 2009. áprilisban az előző havihoz képest ugyan 1,9 százalékkal mérséklődtek, az egy évvel korábbinál viszont 7,2 százalékkal voltak magasabbak - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

Az ipari termelői árak 2009 márciusában az előző hónaphoz képest 0,7 százalékkal, tavaly márciushoz képest 9,1 százalékkal emelkedtek.

Tavaly áprilisban az ipari termelői árak 0,2 százalékkal csökkentek az előző hónaphoz viszonyítva, és 6,3 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.

Élőben a BL-elődöntő: Real Madrid–Bayern München 2-1

A Borussia Dortmund már a június elsejei döntő résztvevője, ma este eldől, ki lesz az ellenfele. A második félidőben a Bayern szerzett vezetést, de ezután felpörgött a Real Madrid, volt visszavont gól, VAR-vizsgálatok, a mérkőzés vége előtt kicsivel pedig már figyelmeztetni kellett a szurkolókat, szinte az egész stadion felállt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×