eur:
389.37
usd:
363.73
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Alig változott a forint árfolyama

Az eurót pénteken negyed tízkor 291,77 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben, szinte megegyező árfolyamon az előző nap délutáni 291,83 forinttal.

A kereskedők szerint a G20 utáni ralli kifulladt, a forint és a térségbeli devizák egyelőre nem találnak támogatást az erősödéshez. Stabilizáló hatást fejt ki viszont az egész térségre a lengyel zloty javuló helyzete az új, rugalmas IMF hitelkeretnek köszönhetően. Az egész térség a nemzetközi piaci hangulat, a kockázatvállalási hajlandóság alakulását követi.

A forint mozgása egyelőre viszonylag állandó sávban várható. Valószínűtlen, hogy 300 forintnál magasabb euró árfolyamra gyengülne, 294 forint környékén technikai ellenállási pontok fékezik gyengülését - mondták el kereskedők.

Árfolyam kilengések viszont az alacsony forgalom miatt lehetségesek. Erősítő hatással a tényleges költségvetési megszorító intézkedések lehetnek, egyébként a kormányalakítás hírei nem befolyásolják az árfolyamot.

A dollárt 222,49 forinton jegyezték a csütörtök délutáni 221,45 forint után. A dollár/euró napok óta 1,31-1,32 környékén mozog, pénteken délelőtt az eurót 1,3110 dolláron jegyezték.

A svájci frank jegyzése 192,44 forint az előző napi 193,13 forint után, 100 japán jent 223,79 forinton jegyeznek a csütörtöki 223,65 forint után.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

Vegyes mozgásokat látunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×