eur:
389.69
usd:
363.3
bux:
68091.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Veres János: Még dolgozik a kormány az adócsomagon

Február 16-án, a parlament nyitó ülésnapján lehet megtudni a részleteit a miniszterelnök által csütörtökön bejelentett adócsökkentési elképzelésekről - mondta el az InfoRádiónak a pénzügyminiszter. Veres János hangsúlyozta: folynak a számítások a pénzügyi tárcánál a javaslatok költségvetési hatásairól. Hozzátette: nem támogatja az autóipari cégek felvetését a regisztrációs adó átmeneti eltörléséről új autó vásárlása esetén.

A parlament nyitó ülésnapján, február 16-án lehet megtudni részleteket a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által bejelentett adócsökkentési program részleteiről - mondta az InfoRádiónak a pénzügyminiszter, hozzátéve: a kormány nemcsak az adó-, hanem a szociális rendszer átalakításáról is tárgyal.

Valamennyi, az adórendszert a válság átmeneti kezelése vagy a strukturális átalakítás kapcsán érintő javaslatnak hatása van a költségvetésre - hangsúlyozta Veres János, aki hozzáfűzte: a kormány tovább egyeztet az adótanácsadó cégekkel és a reálszférát képviselő szervezetekkel. A kormány az egyeztetések után fogalmazza meg a végső javaslatát, amelyet az Országgyűlésben fog részletezni.

Veres János az autógyártók azon javaslatáról, hogy bizonyos feltételek mellett átmenetileg el kell törölni a regisztrációs adót, elmondta: 2009-re a költségvetésnek már van egy tervezett és elfogadott bevétele regisztrációs adóból. Ha azt nem fizetik be, akkor vagy pótolni kell egy másik adóbevételből vagy kiadást kell csökkenteni - hangsúlyozta a tárcavezető, aki nyomatékosította: a pénzügyminisztérium nem támogatja a regisztrációs adó átmeneti eltörlését.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×