eur:
388.81
usd:
361.79
bux:
67944.21
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A Mol új megállapodást köthet az INÁ-ról

A társaság kérésére keddig felfüggesztették a Budapesti Értéktőzsdén a MOL részvényeinek kereskedését. A horvát állam megveheti az INA gázüzletágát.

Délután két órakor felfüggesztették a MOL részvények kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén. A közlemény szerint a MOL kérésére történt felfüggesztés keddig lesz érvényben, tehát sem holnap, sem hétfőn nem forognak az olajtársaság részvényei a budapesti parketten.

Elemzők szerint a MOL olyan bejelentést kíván közzétenni, amely nagymértékben befolyásolhatja a részvény árfolyamát, amely jelenleg 9400 forint. A Portfolio.hu információi szerint részvényesi megállapodást fog kötni a horvát kornány a MOL-al az INA-ról, ezen kívül pedig a horvát állam megvásárolja az INA gázüzletágát.

A horvát olajvállalatban a horvát állam jelenleg 44,8 százalékot birtokol. A Mol-nak a múlt év őszén lezárult nyilvános vételi ajánlatnak köszönhetően 47,2 százalékos INA-részesedése van. Tavaly december végén a Mol és a horvát kormány megállapodott: a magyar cég döntő szerephez juthat az INA felügyelőbizottságában.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×