eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 11. szombat Ferenc

Már ingatlanokat is vehetünk az APEH online árverésén

Az online árverés népszerűségének köszönhetően az adóhivatal honlapján ezentúl az ingóságok mellett ingatlanokra is licitálhatnak az érdeklődők. Elsősorban gazdasági épületek, raktárak kerülnek kalapács alá, a győztes pályázónak pedig hatvan napja van arra, hogy kifizesse a vételárat.

A feketegazdaság elleni küzdelem, illetve a járulékfizetések ellenőrzése lesznek az adóhivatali ellenőrzések kiemelt területei idén - mondta az InfoRádiónak az APEH elnökhelyettese.

Varga Lászlóné hozzátette: az intézkedések még nem léptek hatályba, de folyik ez ellenőrzési szabályok kidolgozása.

Az elnökhelyettes szerint abszolút sikeresnek tekinthető az internetes árverések bevezetése: míg korábban a minimális becsérték 25 százalékán keltek el a tárgyak, az online árverésnél ez az arány 70 százalék fölötti. Ráadásul az internet nyújtotta anonimitás felszámolta azt az árverési maffiát, ami ellehetetlenítette a többi licitálót, alacsonyan tartotta az árakat.

A népszerűségnek köszönhetően az adóhivatal honlapján ezentúl az ingóságok mellett az ingatlanokra is licitálhatnak az érdeklődők, ezek megvásárlására azonban összetettebb szabályok vonatkoznak. A legfontosabb különbség az előlegfizetés - ezzel azt szeretnék elérni, hogy valóban csak azok licitáljanak, akiknek komoly vételi szándékuk van.

Varga Lászlóné szerint elsősorban vállalatokhoz kapcsolódó ingatlanok, raktárak kerülnek árverezésre, de lakóingatlanok is előfordulnak az aukciókon.

Az adóhatóság nem vizsgálja, hogy a győztes milyen forrásból finanszírozza az ingatlan megvételét. Az árverés nyertese 60 napot kap a vételár előteremtésére, így akár bankhitelből is fedezhető a vásárlás.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Megindult az Ukrajna második legnagyobb városa elleni támadás, döntő fordulat jöhet – Háborús híreink szombaton

Megindult az Ukrajna második legnagyobb városa elleni támadás, döntő fordulat jöhet – Háborús híreink szombaton

Pénteken arról érkeztek jelentések, hogy az orosz erők átlépték a határt Harkiv megyénél, és Ukrajna második legnépesebb városa, Harkiv felé tartanak. Ukrajna régóta számít egy ilyen támadásra, az utóbbi időben Oroszország egyre hevesebben ágyúzta a várost. Mindeközben az éjszaka folyamán az oroszok több ukrán drónt és rakétát is leszedtek, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka, Olekszandr Pavljuk tábornok szerint az Oroszország elleni háború a következő két hónapban döntő fordulatot vehet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×