eur:
401.41
usd:
365.75
bux:
73610.99
2024. október 4. péntek Ferenc

Ukrajnában vett bankot az Intesa Sanpaolo

Az Intesa Sanpaolo - a CIB Bank anyabankja - ukrán bankot vett. A JSC Pravex Bankért 504 millió eurót fizet az olasz bankcsoport.

Az ukrán Pravex Banknak 560 fiókja van, 280 készpénzkiadó automatája és a kereskedelmi központokban 2 ezer kihelyezett pultja van. Az Intesa Sanpaolo csoport közleménye szerint a Pravex Ukrajna hatodik legnagyobb bankhálózatát működteti.

A megvásárolt intézmény kifejezetten lakossági bank: személyi, jelzálog- és autóvásárlási kölcsönöket, valamint hitelkártyákat nyújt. Különleges abban, hogy az ügyfélbetét-állomány fedezi az ügyfélhitel-állományt.

A nemzetközi számviteli szabványoknak megfelelő, a tavaly június 30-i állapotot rögzítő kimutatás szerint eszközállománya 1 milliárd dollárt, az ügyfélhitel-állomány 587 millió, az ügyfélbetét-állomány 592 millió dollárt tett ki. A részvénytőke 114 millió dollár volt.

A múlt év első felében a bank adózás utáni eredménye 7,5 millió dollár volt. Az olasz bankcsoport közleménye hangsúlyozta: ez az akvizíció beleillik a cégcsoport terjeszkedési stratégiájába. Az Intesa Sanpaolo a kelet-közép-európai és az észak-afrikai térség 12 országában van jelen, 1200 fiókkal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: az MNB is léphet, ha nagyon gyengül a forint

Továbbra is 401 felett jár a forint az euróval szemben. Bár péntek reggel a hazai fizetőeszköz valamelyest erősödött, de egyelőre úgy tűnik, nem tud a 400-as szint alá kerülni. A forintgyengülés okairól és következményeiről az MBH elemzési centrumának igazgatóját kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×