eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A Microsoft 7800 milliárdos ajánlata

A Microsoft 44,6 milliárd dollárt (mintegy 7800 milliárd forint) kínált az internetes keresőt és tartalomszolgáltatót működtető Yahoo megvásárlásáért, hogy erősítse internetes üzletágának versenyképességét. A Yahoo egyelőre nem reagált az ajánlatra.

A Microsoft - amely a második félévben zárná a felvásárlást - legalább évi egymilliárd dolláros megtakarítást remél az ügylettől.

A Microsoft készpénzt vagy részvénycserét ajánlott. Az ajánlat részvényenként 31 dollár, ez 62 százalékos felár a Yahoo csütörtöki, 19,18 dolláros Nasdaq piaci záróárához képest.

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója szerint már másfél éve egyeztettek a Yahoo-val a lépésre. Hozzátette: személyesen hívta fel Jerry Yangot, a Yahoo vezérét, hogy közölje vele az ajánlatot.

Steve Ballmer kiemelte: az üzlet lehet a következő nagy mérföldkő a cég életében. "Biztosak vagyunk abban, hogy ez a helyes út a Microsoft és a Yahoo számára is" - tette hozzá.

Az ajánlat hírére a Microsoft papírjai a nyitás előtti kereskedésben enyhén gyengültek, a Yahoo részvényei ugyanakkor hatvan százalékos erősödésben kezdtek.

A tavalyi utolsó negyedévben a Yahoo! adózott eredménye 205,7 millió dollár volt, 23 és fél százalékkal kevesebb az egy évvel korábbihoz képest.

A kaliforniai székhelyű cég mintegy 14 300 alkalmazottjából ezret bocsát el a közeljövőben.

A Michigani Egyetem felmérése szerint 13 év után először, tavaly nyáron a Yahoo! portálja esztétikailag jobban tetszett a felhasználóknak, mint a Google, amely azonban továbbra is tartja vezető helyét az internetes kereső és tartalomszolgáltatók között.

A Yahoo! Inc. üzemelteti a világ egyik leglátogatottabb oldalának számító Yahoo internetes portált és tartalomszolgáltatót.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×