eur:
389.25
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Banki hirdetések: acél az egyszerűsítés volt, de néhol bonyolultabb lett

Bár egyértelműbbek lesznek a banki hiteldíjmutató számok, nem biztos, hogy könnyebb lesz dönteni - mondta a Magyar Bankszövetség vezető közgazdásza a kormány által szerdán elfogadott, a banki tájékoztatási változásokról szóló rendeletéről.

A változtatások között szerepel például, hogy megszűnik a teljes hiteldíjmutató, azaz a THM sávos feltüntetése - mondta az InfoRádióban Földi Tamás. A jövőben tehát nem találkozhatunk olyan hirdetésekkel, amelyekben a többi mellett az szerepel: THM 10-40 százalék, ezek ugyanis nem sokat mondanak az ügyfeleknek.

Emellett, ha a bank egy rövid időszakra akciót hirdet, akkor csak erre az időszakra tüntetheti fel a kamatokat. Ezentúl a feltételekhez kötött kedvezményeknél is fel kell tüntetni, hogy a részletekről hol tájékozódhat a vásárló.

Bár a változtatás célja az, hogy az ügyfelek számára átláthatóbbak legyenek a banki szolgáltatások, elképzelhető, hogy sokan bonyolultabbnak látnak majd egyes hirdetéseket. A hitelkártya-kedvezmények esetében például a reklámokban fel kell tüntetni a kedvezményes és a kedvezmény nélküli kamatokat is, így a fogyasztó több mutatóval találja majd szemben magát, mint eddig.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×