eur:
389.41
usd:
363.37
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A kormány új gazdaságfejlesztő programot fogadott el

Új gazdaságfejlesztő programot fogadott el a kormány - közölte a gazdasági és közlekedési miniszter. Kóka János elmondta: az Új Magyarország Vállalkozói Program a kis és közepes vállalkozói szektor fejlődését segíti a következő 6 évben.

A gazdasági és közlekedési miniszter egy 22 millió forintot meghaladó uniós pályázat nyertesét bemutató sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a program négy fő célja: a szabályozási környezet javítása, a finanszírozási források bővítése, illetve a vállalati tudás és az infrastruktúra fejlesztése.

Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter hozzátette: a finanszírozási program részeként mikrovállalkozásoknak kínálnak kedvező kamatozású hitelt, illetve pályázatokat hirdetnek internet-ellátottsági és logisztikai feladatokra.
A Fidesz szerint a kormány rossz struktúrában osztja szét az uniós pénzeket. Szatmáry Kristóf, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője példaként említette, hogy most néhány száz, néhány ezer vállalkozás kap támogatást.

Eközben a 75 ezer vállalkozó által vállalkozásfejlesztésre használt Széchenyi-kártyának január 1-jétől megszüntetik a kamattámogatását - emelte ki Szatmáry Kristóf.

Az ellenzéki képviselő hozzátette: ma Magyarországon 20-30 percenként megy csődbe egy vállalkozás.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×