eur:
389.34
usd:
362.72
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A Huawei is fejleszti a Vodafone hálózatát

A jövőben a kínai Huawei fejleszti a Vodafone harmadik generációs mobilhálózatát Magyarországon, jelentették be a két cég képviselői Budapesten.

A magánkézben lévő Huawei a világ négy legnagyobb mobilhálózati beszállítójának egyike, és az utóbbi néhány évben agresszív árazással tudta növelni piaci részesedését.

A magyarországi üzlet azért is érdekes, mert a Vodafone itteni hálózatát eddig a Nokia-Siemens Networks építette.

Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója elmondta, hogy a korábbi beszállítóval kötött szerződések a mostani üzlet ellenére tovább élnek.

A Huawei Kína legnagyobb exportőre, és ez a cég is hozzájárult ahhoz, hogy a kínai külkereskedelmi többlet szeptember végére elérte a 187 milliárd dollárt, ami több, mint a teljes tavalyi többlet. Kína exportjának közel egy harmadát adja a számítástechnika.

A Huawei a nagy nyugati versenytársak szerint az exporttermékek áfa-visszatérítése miatt előnyt élvez velük szemben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×