eur:
388.68
usd:
361.7
bux:
0
2024. május 9. csütörtök Gergely

A kormány szerint nincs összefüggés a regadó és a vagyonosodási vizsgálat között

Nincsen összefüggés a regisztrációs adó visszaigénylése és az APEH által indított vagyonosodási vizsgálatok között - mondta az InfoRádiónak a Pénzügyminisztérium államtitkára. Tátrai Miklós hozzátette: a pénzügyi tárca nem adott utasítást ilyen jellegű vizsgálatok lefolytatására az adóhivatalnak.

Nincsen összefüggés a regisztrációs adó visszaigénylése és az APEH által indított vagyonosodási vizsgálatok között - közölte a Pénzügyminisztérium államtitkára.

Tátrai Miklós elmondta, hogy az adóhivatal a kockázatelemzés keretében minden ingatlan- és gépkocsivásárlást vizsgál, ha az adott időszak bevallott jövedelme nem biztosít fedezetet a vásárlásra.

Vagyis nem a visszaigényelt összeg a lényeges, hanem az autó ára, és ha valaki nem fizetett adót akkora összeg után, amennyibe az autó került, akkor vagyonosodási vizsgálat indul - hangsúlyozta.

A Pénzügyminisztérium államtitkára szerint elképzelhető, hogy regisztrációs adót visszaigénylő személyek ellen indult eljárás, de nem azért mert regisztrációs adót igényeltek vissza, hanem mert nem volt forrásuk az adott jármű megvételére.

A pénzügyi tárca nem adott utasítást ilyen jellegű vizsgálatok lefolytatására az adóhivatalnak - tette hozzá Tátrai Miklós.

Mint arról az InfoRádió bedzámolt, a regisztrációs adót visszaigénylő autósok közül több mint százan jelezték a Magyar Gépjármű-kereskedők Országos Egyesülete felé, hogy vagyonosodási vizsgálatot kezdett náluk az adóhivatal. A szervezet kifogásolta az eljárást, és levélben fordult a pénzügyi tárcához.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
A Győzelem napjára készül Moszkva, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

A Győzelem napjára készül Moszkva, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Hagyományosan május 9-én, csütörtökön tartják a Győzelem napi megemlékezéseket Oroszországban, amikor a náci Németország fölötti második világháborús győzelmet ünneplik. Moszkvában megtartják a szokásos katonai felvonulást, és beszédet mond Vlagyimir Putyin orosz elnök. Ukrajna az idén először május 8-án tartotta a második világháborús győzelem napját, ahogy a nyugati országokban jellemző. Vélhetően ukrán dróntámadás ért egy orosz olajfinomítót a Krasznodari területen, több tároló megsérült.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×