eur:
388.71
usd:
361.65
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Ráuntak a lakóparkok építésére

Az első negyedévben huszonhárom százalékkal kevesebb lakás épült, mint tavaly ilyenkor; jelentősen csökkent a lakóparki építkezések száma - számol be a Magyar Nemzet. Lapszemle.

A Népszabadság arról ír, hogy a költségvetési megszorítások miatt működőképességüket féltik a megyék, ezért az Alkotmánybírósághoz fordulnak segítségért.

Pest megye a fővárostól független régióként másként szerezne többletforrásokat. Szűcs Lajos, a megyei közgyűlés fideszes elnöke úgy nyilatkozott: a válással a megye 160-180 milliárd forinttal több uniós támogatáshoz juthatna 2013-ig.

Az uniós forrásokat ugyanis a GDP-hez viszonyított arányban osztják szét és a Budapestnél szegényebbnek számító Pest megye önállóan indulva több pénzt kaphatna a felzárkóztatáshoz.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy huszonhárom százalékkal kevesebb lakás épült az év első negyedében, mint tavaly ilyenkor. Az első negyedévben mindössze öt és félezer lakás, valamint egy bérlakás kapott használatbavételi engedélyt.

A lakóparki építkezések a fővárosban a korábbiakhoz képest jelentősen visszaszorultak, ebből következően a lakópark-építés országos átlagban is csaknem az egyötödére zsugorodott.

Az erőteljes csökkenés az otthonteremtési támogatási formákat 2004 óta folyamatosan leépítő kormányzati intézkedések miatt előre látható volt - mondta a Magyar Lakásépítők Országos Szövetségének elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×