eur:
392.5
usd:
354.64
bux:
72789.23
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka

Fapados légitársaságok: "vége a karneválnak!"

Közös foglalási rendszer létrehozásával lép szövetségre több európai diszkont légitársaság. A Welt am Sonntag jelentése szerint a Köln/Bonn repülőtér a Germanwings, a TUIfly és az easyJet légitársaságokkal közösen készít elő egy ilyen rendszert, amely már az idén megkezdheti működését. Ilyen szövetségeket - például a Oneworld-öt vagy a Star Alliance-t - eddig csak a "hagyományos" légitársaságok építettek ki.

A "fapadosoknak" számos problémát kell megoldaniuk, például az útlemondásokkal, vagy a

tranzitutasok szállodai elhelyezésével kapcsolatban. Gond lehet az is, hogy a diszkont társaságok általában nem várnak az elkésett utasokra.

Európában, illetve az Egyesült Államokban a "fapados" légitársaságok a piac 25-28 százalékát birtokolják.

Giovanni Bisignani, a Nemzetközi Légiszállítási Szövetség vezérigazgatója szerint a "fapadosok" számára véget ért a "karnevál". Sok útvonal már foglalt, így nem csoda, hogy a 36 európai "fapados" légitársaság közül csak öt nyereséges.

A vezérigazgató közölte, hogy a tervek szerint az év végére  megszűnik a hagyományos repülőjegy. Jelenleg összes kiadott jegy 72 százalékát elektronikusan vásárolják meg az utasok.

Címlapról ajánljuk

Újrarajzolhatják Németország politikai térképét

Általános az a vélekedés, hogy Németország, sőt Európa jövőjét jelentős mértékben befolyásolhatják a vasárnapi keletnémet tartományi parlamenti választások eredményei. Nehéz kormányalakítás várható, az AfD türingiai győzelme ellenére is politikai karanténban maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 2. 18:03
×
×
×
×