eur:
392.38
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Csökkent az államháztartási hiány júliusban

Az államháztartás júliusban 33 milliárd forint többlettel zárt, így az első hét havi pénzforgalmi deficit 1.252 milliárd forint. Ez az éves előirányzat 71 százaléka.

Suppan Gergely a Takarékbank elemzője az InfoRádióban elmondta, hogy a többlet elsősorban a második negyedéves áfabefizetéseknek és a kedvezőbb kamatkiadásoknak volt köszönhető.

Az elemző megjegyezte, hogy júliusban általában kedvezőbben alakul az államháztartás hiánya, mint a többi hónapban. Suppan Gergely szerint az államháztartási hiánycél megemelése után a 71 százalékos adat már nem tűnik különösen aggasztónak.

"Van egy olyan 100 milliárd forntos tétel a teljes tervezett hiánytöbbletben, aminek eddig nem közölték hivatalosan a célját, de több ügy is függőben van, így még a ferihegyi repülőtérrel kapcsolatos különböző perekre és az orvosi ügyeleti díjak kifizetésére is jelentős összegek kellhetnek" - tette hozzá Szuppán Gergely.

A Takarékbank elemzője az InfoRádióban kockázati tényezőnek nevezte azt is, hogy a költségvetési hiánycél megemelésekor nem számolt a kormány a kamatkiadási oldal jelentős megugrásával.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×