eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

A Forma-1 még megmentheti a szezont

Az év első felében csökkent a Magyarországra látogató külföldiek száma, a szállodák árbevétele viszont nőtt. A vendéglátóknak jól jött a forint gyengülése.

Az év első felében 13 százalékkal emelkedett a szállásadók bruttó árbevétele, annak ellenére, hogy a külföldiek kevesebb éjszakát töltöttek el Magyarországon, mint tavaly az első hat hónapban - mondta az InfoRádióban a Magyar Szállodaszövetség tiszteletbeli elnöke.

Ezt a szállásadók a forint gyengülésének köszönhetik, de a magasabb kategóriájú hotelek az áraikat is emelték idén.

A szakember azt reméli, hogy a nyár jelentős sporteseményeivel, például a Forma-1-gyel vagy az úszó Európa-bajnoksággal sikerül ide csalogatni a külföldieket.

Niklai Ákos szerint Magyarországon a nyugat-európaiakhoz képest még mindig alacsonyak a szállodák árai. Úgy látja: a következő években épp ezért a magas szintű szolgáltatást nyújtó hotelek várhatóan emelni fogják áraikat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×