eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz

Veres: több hitelt a kisvállalkozásoknak!

A kis- és közepes vállalkozások összehangolt támogatását szorgalmazza a pénzügyminiszter.

Veres János egy budapesti szakmai konferencián úgy fogalmazott: a következő évek egyik legfontosabb feladata, hogy a kisvállalkozások minél szélesebb köre férjen hozzá az állami forrásokhoz.

Emlékeztetett: a közeljövőben a Második Nemzeti Fejlesztési Terv alapján létrejön az úgynevezett egyablakos rendszer, amelynek segítségével egy helyen intézhetik hitelügyleteiket a vállalkozások.

A tárca vezetője közölte: Magyarországon a kisebb cégek mindössze 20 százaléka vesz igénybe külső forrást a fejlesztésekhez, miközben az uniós tagállamok többségében ez az arány 80 százalék.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Több tízezren tüntettek Madrid utcáin a katalán szeparatisták amnesztiája ellen

Több tízezren tüntettek Madrid utcáin a katalán szeparatisták amnesztiája ellen

Több tízezren tüntettek vasárnap Madrid utcáin, tiltakozva a katalán tiltakozva a katalán függetlenségi pártok amnesztiakövetelése ellen a spanyol konzervatív Néppárt (PP) által szervezett megmozduláson. Alberto Núnez-Feijóo pártelnök a demonstráció során alkotmányellenesnek nevezte, hogy a korábban elítélt katalán szeparatisták amnesztiát kaphassanak, miután véleménye szerint a szavazók a júliusi parlamenti választásokon "nem az alkotmányos rend megváltoztatására voksoltak".

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×