eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Egyre bizakodóbbak a kisvállalkozások

Egyre pozitívabban ítélik meg saját gazdasági, pénzügyi helyzetüket a hazai kis- és közepes vállalkozások - derül ki a K and H Bank legfrissebb felméréséből.

A pénzintézet a 700 millió forintnál alacsonyabb éves árbevétellel rendelkező kis- és közepes vállalkozásokat kérdezte meg - mondta az InfoRádióban a bank marketing igazgatója.

Főleg arra voltak kíváncsiak, hogy a cégek vezetői hogyan ítélik meg a  gazdaságpolitikát, a közterhek és a versenyhelyzet alakulását.

A bizalmi index 2005. második negyedévéhez képest az év végére jelentősen emelkedett, összességében -14-ről +4-re. Még mindig negatív tartományban van a gazdaságpolitika indexe, -32-ről azonban -11-re változott a besorolása - közölte Demeter Ákos.

A vállalkozások viszont egyre bizakodóbban ítélik meg a várható adóterheket, és a járulékok egyre kisebb arányú növekedésében bíznak.

Leginkább a szolgáltató és a kereskedelmi szektorban derűlátóak a vállalkozók.

A felmérésből az is kiderült, hogy a szállítóknak a fél évvel ezelőtti 34 nap helyett tavaly év végén átlagosan már csak 31 napot kellett várniuk a pénzükre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×