INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Megállhat a forint mélyrepülése

Infostart / InfoRádió
Tovább gyengült reggel a nemzeti valuta a bankközi devizapiacon. A forint/euró árfolyam fél 11 tájban 266 forint 30 filléren állt. A szakember szerint ezen a szinten stabilizálódhat az árfolyam.

Rohamosan gyengül a forint a bankközi devizapiacon. Kedd délelőtt a forint-euró árfolyam túllépte a 266 forintos határt, a magyar devizával 266 forint 30 filléren kereskedtek. Ez 2004 januárja óta a leggyengébb kurzus.

A kereskedők heves árfolyamingadozásról számoltak be, de a havonta szokásos pár millió euró eladásán kívül nem észlelték a Magyar Nemzeti Bank jelenlétét a piacon.

Az Erste Bank devizakereskedője az InfoRádióban elképzelhetőnek tartotta, hogy a jelenlegi árfolyamon stabilizálódik a forint. Faragó Ádám szerint látszik, hogy nem az eddigi dinamikával gyengül a forint.

A forint egyébként mintha elszakadna a régió valutáitól, a lengyel zloty és a szlovák korona gyengült ugyan, de kisebb mértékben a forintnál.

Az Erste Bank devizavásárlója szerint a forint legkorábban egy-két hónap múlva térhet vissza a 255-260 forint közötti sávban.


A címlapról ajánljuk