INFORÁDIÓ
2023. március 20. hétfő
Klaudia

Harc a Scheringért

Infostart

Németországban folytatódik a vállalatok fuzionálása. A Merck gyógyszergyár ajánlatot tett a világ legnagyobb fogamzásgátló-gyártójának átvételére, de a Schering-nél egyelőre nem tartják komolynak a próbálkozást. Ha mégis létrejön a fúzió, az eddig első helyen álló német gyógyszervállalat, a Bayer komoly versenytársra számíthat.

A Merck 14 milliárd 600 millió eurós ajánlatot tett a Schering felvásárlására. A fogamzásgátlók gyártásával előretört cég tavaly 5 milliárd eurós rekordbevételt könyvelhetett el, nyereségét pedig 23 százalékkal növelte, miután elbocsátotta alkalmazottainak jelentős részét.

A Merck ajánlatát egyelőre alacsonynak tartja a vállalat. A fúziótól egyébként évente félmilliárd eurós megtakarítást várnak, ezzel felzárkózhatnak a Bayer, a legnagyobb német gyógyszergyártó mögé.

Több vevőjelölt

A Scheringre azonban nem csak Merck pályázik. Úgy tűnik, a Novartis is szeretné megszerezni a gyógyszergyárat. A nemrég kiszivárgott hírre a Schering részvényei több mint 20 százalékkal emelkedtek a tőzsdén.

A Scheringet a Novartis is átvenné, miutn a hír kiszivárgott a Schering részvények ára több mint 20 százalékkal emelkedett a tőzsdén.

Szakértők szerint a Merck próbálkozása kapcsolatban áll a jó ideje meggyengült német gyógyszeripar védekezésével, és a franciák előretörésével. Franciaországban működik a világ negyedig legnagyobb gyógyszeripari konszernje.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018