eur:
394.19
usd:
370.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Újra meghirdetik a Club Aligát

Ismét eladásra kínálja az állam az egykor pártüdülőként üzemelő Club Aligát. A korábbi pályázatoktól eltérően, ezúttal azonban meghívásos tenderen próbál vevőt találni a Kincstári Vagyoni Igazgatóság.

Eddig háromszor hirdették meg eladásra a Club Aligát, különböző nehézségek miatt azonban nem sikerült értékesíteni az egykori pártüdülő területét, illetve az ott található ingatlanokat.

A balatonvilágosi önkormányzat, illetve a helyi üdülőtulajdonosok azt kifogásolták, hogy a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) a part menti sétányt is el akarja adni, így azonban nehezebbé válik lejutni a partra.

A KVI végül változtatott a kiíráson, és a Club Aliga partszakaszának csak a vagyonkezelői jogát kínálta eladásra, magát a tulajdonjogot nem.

A jelentős befektetői érdeklődés ellenére kevés pályázat érkezett, ráadásul az ajánlatok elmaradtak a vagyonkezelő várakozásaitól.

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság a napokban úgy döntött: meghívásos pályázaton próbálja értékesíteni a 47 hektáros területet, amelyen 55 ingatlan van.

Bardóczy Árpádot, a KVI értékesítési főosztályvezetője az InfoRádióban azt mondta: azáltal, hogy a part menti területnek csak a vagyonkezelői jogát értékesíthetik, mintegy 1 milliárd forinttal alacsonyabb ajánlattal számolnak.

2004-ben a Kincstári Vagyoni Igazgatóság 8 milliárd forint plusz áfáért hirdette meg az egykori üdülőkomplexumot.

Amennyiben a Pénzügyminisztérium jóváhagyja a meghívásos eljárást, az új kiírás akár napokon belül megjelenhet. Ha a negyedik pályázat eredményesen zárul, akkor már nyártól új tulajdonosa lehet a Club Aligának.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×