eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Forbes-lista: egyre több a milliárdos

Soha ennyi dollármilliárdos nem volt, mint most. Összesen 793 ember vagyona haladja meg az 1 milliárd dolláros határt. Ez kellett ahhoz, hogy valaki felkerüljön a Forbes magazin listájára, amely idén 15 százalékkal több nevet tartalmaz, mint tavaly. A cikk magyarokról nem tesz említést.

A 793 embernek összesen 2600 milliárd dollárja van. A legtöbb dúsgazdag embert New York-ban találjuk, az amerikai nagyváros 40 lakója szerepel a listán. De sikerrel vadászhatunk még milliárdosokra Moszkvában és Londonban is, az európai városokban 25 és 23 milliárdos él.

Ázsiában az indiaiak a leggazdagabbak

Ázsiában korábban a legtöbb vagyont japán milliárdosok halmoztak fel, mostanra azonban India átvette a vezetést a kontinensen. A 23 leggazdagabb indiai polgár összesen 99 milliárd dollárt birtokol, míg Japán 27 milliárdosának együtt "csak" 67 milliárd dollárja van.

Az olajból leginkább az oroszok gazdagodtak meg. A 33 orosz olajmágnás vagyonát összesen 172 milliárd dollárra becsülték, míg a szintén olajdollárokra épülő Szaúd-Arábia 11 leggazdagabb embere 68 milliárd dolláron osztozik.

Hodorkovszkij már nincs a listán

A lista legfiatalabb tagja egy hölgy, aki 1,4 milliárd dolláros vagyonát apjától örökölte. A 22 éves libanoni Hind Hariri édesapja, a volt miniszterelnök Rafik Hariri egy merényletben halt meg.

A lista eleje túl nagy meglepetést nem okozott: továbbra is Bill Gates, a Microsoft tulajdonosa vezet 50 milliárd dolláros személyes vagyonával. A sorban már nem találjuk meg Mihail Hodorkovszkijt, aki jelenleg egy szibériai börtönben csücsül. A volt Yukos-vezető vagyonát már csak 500 millió dollárra becsülik, ez pedig kevés ahhoz, hogy bekerüljön a Forbes magazinba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×