eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Toshiba erőműgyártót vesz 5,4 milliárd dollárért

A japán Toshiba konszern 5,4 milliárd dollárért felvásárolja az amerikai Westinghouse erőműépítőt, és erről "végleges egyezségre" jutottak az eladóval, a British Nuclear Fuelsszel (BNFL).

A 100 százalékos felvásárlással a Toshiba - amely elektronikai profilja mellett 1966 óta az atomüzletben is érdekelt, erőművi berendezéseket, reaktorokat is gyárt, nevéhez fűződik az első kereskedelmi célú japán atomreaktor megépítése - atomipari üzletágának forgalmát 2015-ig szeretné megháromszorozni. Az ügylettel a Toshiba az atomerőmű-üzletág világszerte vezető cége lesz.

A Toshiba a General Electrickel és a japán Mitsubishi Heavy Industriesszal folytatott küzdelmet a Westinghouse megszerzéséért.

A nagyságra második japán elektronikai csoport, a Toshiba 154,81 milliárd jenes üzemi eredményt jelentett a tavaly márciussal zárult pénzügyi évéről, 11,3 százalékkal kisebbet az előző évi 174,59 milliárdnál.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×