INFORÁDIÓ 
2021. január 26. kedd
Paula, Vanda

Közgyűlési igen a Magyar Telekom-T-Mobile egyesülésre

Infostart / InfoRádió

A Magyar Telekom Rt részvényesei keddi rendkívüli közgyűlésükön jóváhagyták a távközlési társaság és a T-Mobile Magyarország Rt egyesülési szerződését, illetve a jogelőd és jogutód vagyonmérlegét. A Magyar Telekom igazgatósága még október elején tett javaslatot a két cég egyesülésére.

Az ülésen arról is döntöttek, hogy miként számoljanak el azokkal a részvényesekkel, akik nem kívánnak részt venni a jogutód társaságban.

Ezeknek a személyeknek törzsrészvényenként 425 forintot fizet a társaság.

A részvényesek által megtett érvényes nyilatkozatok alapján a jogutód gazdasági társaságban részt venni ne kívánó személyek száma két fő, összesen valamivel több mint 43 ezer részvénnyel.

Módosították a Magyar Telekom Rt alapszabályát is, amely immár kimondja, hogy a Magyar Telekom Rt általános jogutódja a T-Mobile Magyarország Rt-nek. A fentiekkel összhangban csökkent a Magyar Telekom Rt alaptőkéje is, amely így valamivel több mint 104 milliárd forintot tesz ki.

A változtatások révén a cégcsoport pénzügyi teljesítménye akár több 10 milliárd forinttal is javulhat éves szinten. A várakozások szerint az egyesülés révén jobban kihasználhatják majd a működésből adódó szinergiákat, illetve az ügyfelek is hatékonyabb kiszolgálásban bízhatnak.

Arról, hogy ki lesz a T-Mobile Magyarország Rt új vezérigazgatója, majd csak januárban dönt az igazgatóság.

A javadalmazási bizottság – amelynek tagja Straub Elek is - Winkler Jánost, a T-Mobile Magyarország Rt jelenlegi marketing vezérigazgató-helyettesét javasolja a vezetői posztra.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018