eur:
394.28
usd:
370.41
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Közgyűlési igen a Magyar Telekom-T-Mobile egyesülésre

A Magyar Telekom Rt részvényesei keddi rendkívüli közgyűlésükön jóváhagyták a távközlési társaság és a T-Mobile Magyarország Rt egyesülési szerződését, illetve a jogelőd és jogutód vagyonmérlegét. A Magyar Telekom igazgatósága még október elején tett javaslatot a két cég egyesülésére.

Az ülésen arról is döntöttek, hogy miként számoljanak el azokkal a részvényesekkel, akik nem kívánnak részt venni a jogutód társaságban.

Ezeknek a személyeknek törzsrészvényenként 425 forintot fizet a társaság.

A részvényesek által megtett érvényes nyilatkozatok alapján a jogutód gazdasági társaságban részt venni ne kívánó személyek száma két fő, összesen valamivel több mint 43 ezer részvénnyel.

Módosították a Magyar Telekom Rt alapszabályát is, amely immár kimondja, hogy a Magyar Telekom Rt általános jogutódja a T-Mobile Magyarország Rt-nek. A fentiekkel összhangban csökkent a Magyar Telekom Rt alaptőkéje is, amely így valamivel több mint 104 milliárd forintot tesz ki.

A változtatások révén a cégcsoport pénzügyi teljesítménye akár több 10 milliárd forinttal is javulhat éves szinten. A várakozások szerint az egyesülés révén jobban kihasználhatják majd a működésből adódó szinergiákat, illetve az ügyfelek is hatékonyabb kiszolgálásban bízhatnak.

Arról, hogy ki lesz a T-Mobile Magyarország Rt új vezérigazgatója, majd csak januárban dönt az igazgatóság.

A javadalmazási bizottság – amelynek tagja Straub Elek is - Winkler Jánost, a T-Mobile Magyarország Rt jelenlegi marketing vezérigazgató-helyettesét javasolja a vezetői posztra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×