eur:
395.67
usd:
369.92
bux:
71825.16
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Nyitókép: Unsplash.com

Foglyul ejtett egy kisgyermeket a lemerült elektromos autó

Beragadt egy kisgyerek a lemerült Teslába.

Baltával kellett betörniük egy Tesla Model Y ablakát a tűzoltóknak, hogy kimentsenek egy 20 hónapos gyereket, aki azután ragadt be az autóba az arizonai Scottsdale-ben (USA), hogy lemerült annak az akkumulátora – írja a Vezess.hu.

A gyermek akkor szorult be, amikor az állatkertbe készülve a nagymamája beültette az autóba, majd becsukta az ajtót, de már nem tudta újra kinyitni – tudniillik, az ablakok, ajtók és más kiegészítők áramellátásáról egy 12 V-os akkumulátor gondoskodik. Mivel a telefonja segítségével sem sikerült kinyitnia az autót, a közel 40 fokos hőségben ki kellett hívnia a mentőket és a tűzoltókat.

Külső beavatkozás nélkül is meg tudta volna oldani a problémát, ha ő is az autóban ül, ám arra nem gondoltak, hogy be lehessen szállni egy lemerült Teslába. Amennyiben lemerül az akkumulátor, a Model Y-ban egy speciális retesszel, illetve egy kábellel ki lehet nyitni az ajtókat, azonban értelemszerűen ezek használata nem volt opció a gyerekülésbe beszíjazott kisgyereknek, akit végül épségben mentettek ki az autóból.

Arról nem szól a tudósítás, hogy a nagyi miként akart elautózni az állatkertig a lemerült járművel...

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Kongatja a vészharangot Európa legnagyobb megújulós cége, vissza kell vágni az terveket

Kongatja a vészharangot Európa legnagyobb megújulós cége, vissza kell vágni az terveket

Az európai megújulóenergia-piac egyik legnagyobb szereplője, a norvég állami tulajdonban lévő Statkraft visszavágta növekedési terveit az alacsonyabb villamosenergia-árak és az emelkedő költségek miatt. Birgitte Vartdal vezérigazgató, aki áprilisban vette át a társaság irányítását, bejelentette, hogy a vállalat stratégiáját a kihívásokkal teli piaci környezethez való alkalmazkodás jegyében fogják finomítani - tudósított a Financial Times.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×