eur:
390.09
usd:
357.45
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Nyitókép: Unsplash.com

Foglyul ejtett egy kisgyermeket a lemerült elektromos autó

Beragadt egy kisgyerek a lemerült Teslába.

Baltával kellett betörniük egy Tesla Model Y ablakát a tűzoltóknak, hogy kimentsenek egy 20 hónapos gyereket, aki azután ragadt be az autóba az arizonai Scottsdale-ben (USA), hogy lemerült annak az akkumulátora – írja a Vezess.hu.

A gyermek akkor szorult be, amikor az állatkertbe készülve a nagymamája beültette az autóba, majd becsukta az ajtót, de már nem tudta újra kinyitni – tudniillik, az ablakok, ajtók és más kiegészítők áramellátásáról egy 12 V-os akkumulátor gondoskodik. Mivel a telefonja segítségével sem sikerült kinyitnia az autót, a közel 40 fokos hőségben ki kellett hívnia a mentőket és a tűzoltókat.

Külső beavatkozás nélkül is meg tudta volna oldani a problémát, ha ő is az autóban ül, ám arra nem gondoltak, hogy be lehessen szállni egy lemerült Teslába. Amennyiben lemerül az akkumulátor, a Model Y-ban egy speciális retesszel, illetve egy kábellel ki lehet nyitni az ajtókat, azonban értelemszerűen ezek használata nem volt opció a gyerekülésbe beszíjazott kisgyereknek, akit végül épségben mentettek ki az autóból.

Arról nem szól a tudósítás, hogy a nagyi miként akart elautózni az állatkertig a lemerült járművel...

Címlapról ajánljuk
ZDF: Vlagyimir Putyinnak köszönheti NOB-elnöki posztját Thomas Bach

ZDF: Vlagyimir Putyinnak köszönheti NOB-elnöki posztját Thomas Bach

Alig egy héttel a párizsi olimpiai játékok július 26-i megnyitója előtt állt elő a ZDF német közszolgálati televízió azzal az "exkluzív" információval , amely szerint Thomas Bach NOB-elnök annak idején Vlagyimir Putyinnak köszönhette megválasztását a szervezet élére.
VIDEÓ
Minimálbér 2025: bedobták az első konkrét számot

Minimálbér 2025: bedobták az első konkrét számot

Már megkezdődtek az idei minimálbér-tárgyalások, a Liga Szakszervezetek elnöke pedig azt mondta az InfoRádióban, hogy nemcsak a számokban kell megállapodniuk, hanem fontos technikai kérdéseket is tisztázniuk kell a feleknek. Mészáros Melinda szerint nem kizárt a 10 százalékos emelés a legkisebb kereseteknél, legalábbis a munkáltatók többsége ezt szeretné. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége augusztusban méri fel, hogy a tagvállalatoknak milyen igényeik vannak a béremeléssel kapcsolatban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×