eur:
396.56
usd:
370.46
bux:
69782.85
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Nyitókép: Pexels.com

Elhunyt a legendás zeneszerző, egy nemzedék siratja

Richard Sherman 95 éves korában halt meg. Nevéhez kötődik a Mary Poppins és A dzsungel könyve zenéje is.

“Mély fájdalommal tölt el bennünket a Disney-legenda Richard Sherman halála. (…) Köszönjük, hogy örömmel töltötted meg a világot, és a hihetetlen zenei örökséget, amit létrehoztál” – jelentette be a Disney Animations korábbi zeneszerzőjének halálát az X-en.

A hvg.hu ad rövid életrajzot róla. A 95 éves Sherman szombaton hunyt el Beverly Hillsben. Nevéhez kötődik többek között a Mary Poppins, A dzsungel könye és a Macskarisztokraták filmzenéje, melyeket testvérével, Robert Shermannal közösen írtak.

A szerzőpáros 1964-ben két Oscar-díjat zsebelt be, a legjobb eredeti filmzenéért járót a Mary Poppinsért, valamint a legjobb eredeti dal díját az ugyanebben a filmben elhangzó Chim Chim Cher-ee megkomponálásáért. Richard Shermant további hét alkalommal jelölték Oscarra, ötször Golden Globe-ra és kilencszer Grammyre, utóbbiból három szobrot kapott meg.

Címlapról ajánljuk

Honvédelmi államtitkár: a digitális szuperhatalmak támogatása nélkül már két éve kapituláltak volna az ukránok

Korábban átlagban 3-6 hónap telt el egy új harceszköz bevetése és az ellene való hatékony védekezés között, viszont az ukrajnai háború kezdete óta folyamatosan csökken ez az időintervallum – mondta Barthel-Rúzsa Zsolt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 17. 05:30
×
×
×
×