eur:
391.19
usd:
365.43
bux:
68030.68
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
tulipánok virágok tavasz időjárás
Nyitókép: Pixabay

Marad a nyárias április – de vajon meddig?

Bár az UV sugárzás mértéke most még csak mérsékelt tartományban van, a napszemüvegre szükség lehet a következő napokban. Hőmérsékleti szempontból júniusra emlékeztető időre számíthatunk sok napsütéssel és csapadék nélkül.

Egy magassági meleggerinc húzódik Magyarország fölé, aminek áramlási rendszerében száraz és egyre meleg levegőt érkezik. De nemcsak nálunk, hanem Nyugat-Európában is „áprilisi nyár tombol”, és többfelé mérnek 25 Celsius-fok feletti csúcsértékeket – hangzik el a HungaroMet előrejelezésében.

Vasárnap idehaza alapvetően napos idő lesz a jellemző, de néhol fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, illetve az Északi-középhegység környékén egy-egy lapos gomolyfelhő is képződhet. Csapadék nem lesz.

A keleti, délkeleti szél helyenként, főleg az Észak-Dunántúlon megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb, tehát igazi kirándulóidőben lesz részünk.

Ami a folytatást illeti, szerdáig marad a nyárias időjárás, majd nyugat felől egy gyengülő hidegfront éri el a térségünket, illetve itt oszlik majd föl. Számottevő csapadékot nem okoz, viszont az északnyugati tájakra több fokkal hidegebb levegőt hozhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×