eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Nyitókép: Pexels.com

Kockázatos lépésre készülhet a Spotify

Az előfizetők egy részét úgy léptethetik át drágább csomagba, hogy arról talán tudomást sem szereznek.

Egy éven belül másodszorra készül áremelésre a Spotify a Bloomberg szerint, belsős informátorokra hivatkozva - írja az Origo. Mint írják, egyelőre nem világos, hogy a mostani lépés hány piacot fog érinteni, de első körben elméletileg április végéig öt országban nőhetnek az árak, beleértve Ausztráliát, az Egyesült Királyságot, továbbá Pakisztánt, később pedig az év során az Egyesült Államokban is emelni fog a zenei szolgáltató.

A források szerint piactól függően 1-2 dolláros áremelést helyeztek kilátásba, ami, mint megjegyzik, nem egy eget verő összeg, de ahhoz elég, hogy kiváltsa a felhasználók nemtetszését.

Az áremelés okáról annyit tudni, hogy a Spotify a közelmúltban egyes országokban bevezette a hangoskönyveket, melyeket a prémium csomaggal rendelkezők havi 15 órát hallgathatnak, felár nélkül; állítólag részben ezt kívánja a vállalat kompenzálni - írja a lap.

Ami érdekes a történetben, hogy a hangoskönyveket kínáló piacokon a Premium-csomagok áremelésével párhuzamosan a Spotify elméletileg új csomagokat fog elérhetővé tenni. Ezekben nem lesz benne a hangoskönyvek hallgatásának a lehetősége, cserébe viszont ugyanannyiba kerülnek majd, mint a jelenlegi Premium-csomagok.

Vagyis, mint írják, végső soron az is lehet a végkifejlet, hogy a szolgáltató átiratkoztathatja meglévő ügyfeleit egy drágább, hangoskönyveket is tartalmazó előfizetésre, és

akinek ez nem tetszik, az manuálisan visszaválthat egy másik, újonnan bevezetett csomagra, ami a régi áron kínálja azt, amire eredetileg előfizetett.

Ebben látszólag az a logika, hogy a hangoskönyveket nem hallgatók egy része feltehetően elfelejt majd vagy lusta lesz átiratkozni az újonnan létrehozott megfelelő csomagra, így a Spotify le tudja húzni őket egy kis potya pénzzel - teszik hozzá. Mindemellett sok az olyan felhasználó is, akik prémium előfizetők, azonban nem használják a szolgáltatást, és egy részük az e-mailben küldött tájékoztatás ellenére talán nem is értesül majd az áremelésről.

Címlapról ajánljuk
ÉLŐ: Skócia–Magyarország 0-0

ÉLŐ: Skócia–Magyarország 0-0

Magyarország és Skócia labdarúgó-válogatottja találkozik az Eb A-csoportjának harmadik fordulójában. Csak annak a csapatnak maradnak életben a továbbjutási reményei, amelyik győz. A csoport második mérlkőzésén, Frankfurtban, a házigazda német legénység a svájciakkal játszik.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×