eur:
393.92
usd:
368.24
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pexels.com

Kirúgták a pincérnőt, miután mesés borravalót kapott

Akkora munkahelyi konfliktust okozott egy nagyvonalú borravaló egy michigani kávézóban, hogy a meghatónak induló történet végén az egyik felszolgálót kirúgták a hely tulajdonosai.

A Detroit Free Press által bemutatott történet még február 5-én indult, amikor egy barátja temetésére Benton Harborba érkező férfi a szertartás előtt betért a kisváros egyik, Mason Jar Cafe nevű vendéglátóipari egységébe – írja a 24.hu.

Majd a 32 dolláros (12 ezer forintos) számlája mellé 10 ezer dollár (3,6 millió forint) borravalót is kifizetett a bankkártyájával.

A nagyvonalú gesztus után a Mason Jar Cafe még egy fotót is megosztott a számláról a történet bizonyítására.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Mason Jar Cafe (@masonjarcafe_) által megosztott bejegyzés

A kávézó ügyvezetője korábban azt nyilatkozza, hogy a rejtélyes férfi elvesztett barátja emlékének akart tisztelegni a busás borravalóval, amit akkor még szét kívántak osztani a felszolgálók között.

Egy héttel később azonban kellemetlen fordulatot vett a történet. Ugyanis a felszolgálót, aki átvette a borravalót – és a férfi kérésére megosztott egy fotót a számláról a közösségi médiában – kirúgták.

Az elbocsátott felszolgáló egy azóta törölt Facebook-bejegyzésben azt írta, hogy az online terjedő pletykák, és a 10 ezer dollár szétosztására tett kísérletek akkora munkahelyi konfliktust okoztak, hogy a mentális egészségére való tekintettel arra kötelezték, hogy szabadnapot vegyen ki.

Miután másnap kérdőre vonta a főnökeit, hogy korrektnek tartják-e azt, ahogy kezelik a helyzetet, azzal hívták fel, hogy ki van rúgva.

„Az egyik héten még egy csodálatosan szorgalmas alkalmazott, és fantasztikus anya vagyok. Most pedig 15 éves korom óta először nincs munkám” – panaszolta a pincér a közösségi médiában.

A kávézó tulajdonosai később próbáltak tiszta vizet önteni a pohárba, de a bejegyzésük csak olaj volt a tűzre. Azt állították, „nem egy könnyelműen vagy elhamarkodottan meghozott döntésről” van szó, és a felszolgáló elbocsátásnak nem volt semmi köze a borravalóhoz.

Azóta viszont több százan kommentelték a tulajdonosok bejegyzését, egyesek támogatják, mások elítélik az éttermet. Néhányan odáig mentek, hogy bojkottra szólítottak fel, néhányan pedig megkérdőjelezik a borravalóval kapcsolatos egész narratívát. És van olyan is, aki szerint a történet egyszerűen nem áll össze.

Az étterem ügyvezetője legutóbb azt nyilatkozta, hogy a borravaló története valós, és a borravalót kézhez kapó felszolgáló kirúgását – amiről rendszeresen beszéltek az elmúlt hónapokban a munkahelyi szabályokat több alkalommal is megsértő érintettel – rosszul időzítették.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×