eur:
389.69
usd:
359.3
bux:
66119.13
2024. február 26. hétfő Géza
Car track on a wet snowy road, closeup background photo texture
Nyitókép: eugenesergeev/Getty Images

Megint jön a hó, nem is kevés – mutatjuk a térképet

Szombaton még lesz mindenféle csapadék, vasárnap már sok napsütés.

Az Időkép előrejelzése szerint nyugat felől újra elkezd esni egyre több helyen és nagyobb területen. A Dunántúlon többfelé hóba válthat az eső, eleinte nyugaton, a Bakonyban, a Vértesben és környékén ónos eső, fagyott eső eshet. Mindeközben dél, délkelet, kelet kaphat némi napsütést, délutánra viszont itt is befelhősödik az ég, és eső, záporok alakulnak ki, amik közt beágyazott zivatarok hozhatnak égzengést.

Mindezt tetézi a feltámadó szél, a lehullott havat erős, viharos lökések hordhatják, hófúvást okozhatnak.
Délutántól nagy területen felerősödik a szél, estére a Dunántúlon és a főváros környékén viharossá fokozódhat.

A minimumok 0 és 8 fok között alakulnak, a délutáni csúcsértékek jelentős kontrasztot mutathatnak 1 és 18 fok között. A legmagasabb értékeket délkeleten mérhetjük majd.

Az időjárási portál hótérképe szerint a nyugati határszélen akár 20 centis hó is hullhat, de a Kaposvár–Tatabánya vonaltól nyugatra bárhol lehet kisebb-nagyobb havazás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga veszélyjelzést adott ki szombatra több területre, mert északnyugat felől csapadékzóna érkezik, amelyből délelőtt északnyugaton a kezdeti vegyes halmazállapotú csapadékot (eső, fagyott eső, ónos eső) havazás váltja. A csapadékzóna napközben egyre keletebbre terjed át, ez zömmel esőnek ígérkezik, de a Pécs–Miskolc vonaltól északra átmenetileg havas eső, ónos eső, fagyott eső is előfordulhat.

Az ország délkeleti, déli területén a hidegfront előterében és mentén zivatarok kialakulásához is kedvezőek lesznek a feltételek. A zivatarokat hódara, apró szemű jég és viharos széllökések (70-80 km/óra) kísérhetik.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

A miniszterelnök napirend előtti szónoklatával indult a tavaszi parlamenti félév. Az első ülésen választanak új köztársasági elnököt és hagyhatják jóvá a honatyák Svédország NATO-csatlakozásának magyar támogatását. Tartson velünk, az eseményeket folyamatosan közvetítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×