eur:
399.82
usd:
368.06
bux:
74228.2
2024. október 18. péntek Lukács
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Szokott tapsolni leszálláskor? Ne tegye!

Jo Bryant etikett-szakértő szerint az egyik legnagyobb tiszteletlenség az, amikor az utasok tapsolnak a pilótának leszálláskor.

A szakember szerint nincs szükség tapsra a földet érést követően, mert ha a leszállás jól sikerült, a taps azt sugallja, hogy meglepődtek a pilóta ügyességén. Ha viszont rázósan, sértően szarkasztikusan hangzik - írja roadster.hu.

A pilóták megtapsolása mégis gyakoribbá vált az évek során, de ha az utasok mindenképp ki akarják fejezni elismerésüket, vihetnek valamilyen apró ajándékot a személyzetnek a taps helyett - mondja Jo Brynat.

Személyes tapasztalunk szerint Amerikában nem tapsolnak, de az európai charterjáratokon viszont igen. Talán azért, mert ezeken a gépeken olyanok utaznak, akiknek már a repülés önmagában is nagy élmény és nem a munkájuk rutinjának a része.

Címlapról ajánljuk
Nem jött be az osztrák államfő trükkje

Nem jött be az osztrák államfő trükkje

Hiába szólította fel egyeztetésre a választásokon a legjobban szereplő három párt vezetőjét Alexander Van der Bellen, a megbeszélések után is maradt a kormányalakítási patthelyzet.

Kis-Benedek József: nagyon furcsa, hogy a Hamász vezetője tűzharcba keveredett

Az izraeli hadsereg közleménye szerint véletlenül sikerült likvidálni Jahja Szinvár Hamász-vezért, de Kis-Benedek József furcsának találja, hogy a szigorúan őrzött férfi tűzharcba keveredhetett. A biztonságpolitikai szakértő nem tartja kizártnak, hogy Irán vagy a Hamász ellencsapást indít.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×