eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Egy kerékpáros az esővízzel elöntött Vágány utcai vasúti felüljárónál, a VI. kerületi Podmaniczky és a Dózsa György út kereszteződésénél 2017. május 23-án. A fővárosra is lecsapó vihar, a lezúduló nagy mennyiségű csapadék a város számos pontján okozott gondot, a II. és a III. kerületben is több utcát és utat elöntött a víz.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Több hullámban érkezik az újabb csapadékdömping, de már látszik, mikor lesz vége

Megint ciklon érkezik délről. A keleti végek viszont eső nélkül maradhatnak ezúttal is.

Európa északkeleti, keleti, illetve délnyugati része fölött magasnyomású légköri képződmény húzódik, emiatt az említett tájakon többnyire nyugodt, száraz, és alapvetően enyhe az idő. Máshol viszont eseménydúsabb az időjárás. Nagy-Britannia térségét hidegfront érte el, amely pár fokos lehűlést, illetve kevés csapadékot is hozott.

A Kárpát-medence fölött örvénylő mediterrán pedig bőségesen megöntözte a földeket, nagy területen okozott 30-40 mm közötti, vagy azt meghaladó csapadékösszeget. A felhős, csapadékos idő hatására pedig a hőmérséklet is 20 fok alatt ragadt. Az említett ciklon frontrendszerén újabb hullám jön létre, amely eléri hazánkat, így kedd estig többfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, az északnyugati részeken kiadós mennyiség is hullhat.

Többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk általában kisebb szakadozásokkal. Dél felől több hullámban érkezik csapadék: reggelig elsősorban hazánk délkeleti, keleti kétharmadában eshet időszakos jelleggel, majd kedden a csapadék súlypontja a Dunántúl fölé helyeződik, ott kiadós mennyiségű eső is hullhat, de összességében sokfelé várható eső, illetve intenzív csapadékkal kísért zivatar. A nyugati, délnyugati, majd az északkeletire forduló szelet kísérhetik élénk, néhol erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 13 és 21 fok között változik, a tartósan csapadékos nyugaton lesz hűvösebb az idő.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×