eur:
390.47
usd:
364.1
bux:
68350.44
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Pixabay

Látványosat szakít az időjárás - térképes előrejelzés

Nemsokára benéznek a hőmérők higanyszálai a 0 fok alá, az esőt viszont napsütés fogja váltani.

Csütörtökön a felhőzet lassanként észak felé terjed, de szinte egy vonal mentén kettéválik az ország időjárása, és naplementéig az északi régiókban napos marad az idő. A délnyugati, déli megyékben több helyen is lehet gyenge eső. Az északkeleti szél csak kevés helyen élénkülhet meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos részeken 9 és 13, a Dél-Dunántúlon 5 és 8 fok között valószínű - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken északon, északkeleten általában gyengén felhős, napos időre számíthatunk, délen, délnyugaton közepesen, illetve erősen felhős ég lesz jellemző, de a nap második felében ott is csökkenhet a felhőzet. Számottevő csapadék nem várható, de főleg hazánk délnyugati felén néhol előfordulhat kisebb eső, zápor.

A légmozgás többnyire mérsékelt marad. Hajnalban általában -3, +4 fokot mérhetnek, de északkeleten hidegebb is lehet. A kora délutáni órákban 7 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton jobbára gyengén felhős, napos időre számíthatunk, a hajnali rétegfelhők is fokozatosan feloszlanak. Számottevő csapadék nem valószínű. A nyugati, északnyugati szél sok helyütt megerősödhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és +2 fok között alakul. Kora délutánra 7 és 13 fok közé melegszik fel a levegő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×