INFORÁDIÓ
2023. február 4. szombat
Csenge, Ráhel

plasztikai műtét

implantátum

zsírleszívás

Már nem a mellnagyobbítás a legnépszerűbb plasztikai sebészeti beavatkozás

Már nem a mellnagyobbítás a legnépszerűbb plasztikai sebészeti beavatkozás

Infostart

Az implantátumok potenciálisan rákkeltő hatása miatt már a zsírleszívás a legnépszerűbb plasztikai sebészeti beavatkozás a Nemzetközi Esztétikai Plasztikai Sebészeti Társaság szerint.

A felesleges zsírmennyiség leszívásával járó beavatkozás a világszerte elvégzett beavatkozások 14,8 százalékát adja, szemben a mellnagyobbítások 13 százalékos részesedésével.

A friss beszámoló a 2021-es adatokon alapul: eszerint két éve több mint 30 millió esztétikai beavatkozást végeztek el világszerte, ebbe beleértve a műtéteket és az egyéb beavatkozásokat egyaránt. Ez 2020-höz képest 19,3 százalékos ugrást jelent – írja a CNN.

Úgy tűnik tehát, hogy a plasztikai sebészet nemcsak hogy túl van a koronavírus-járvány okozta visszaesésen, de felül is múlja már azokat a számokat, amelyek a pandémia előtt jellemezték. 2017 és 2021 közt 33 százalékkal nőtt meg a műtéti jellegű plasztikai beavatkozások száma,

míg a nem műtéti megoldások, melyek közt a botox a legnépszerűbb, 54 százalékos növekedést regisztrálhattak.

Ez alatt a négy év alatt a mellnagyobbító műtétek száma is nőtt, de nem szignifikáns mértékben, mindössze fél százalékkal. Gianluca Campiglio, a jelentés szerzője szerint fontosabb ugyanakkor a relatív arányt figyelni, amely csökkenést mutat. Ennek hátterében véleménye szerint az állhat, hogy az implantátumok beültetését a non-Hodgkin limfómák egy típusának kialakulásával hozták összefüggésbe. Campiglio szerint egyre több nő keresi fel plasztikai sebészét azért, hogy eltávolíttassa a korábban beültetett implantátumot – ezeknek a beavatkozásoknak a száma négy év alatt 50 százalékkal nőtt meg.

Zsírleszívást 1,9 millió esetben végeztek 2021-ben:

ez az előző évhez képest 25 százalékos növekedést jelent. Az orr-, has- és szemhéjplasztika szintén nagyon népszerű beavatkozás. Nagyon gyorsan nő a combot formáló műtétek száma, és arcfeltöltést is egyre több emberen végeznek világszerte, áll a jelentésben.

Ahogy a korábbi években, úgy 2021-ben is Amerikában praktizált a legtöbb plasztikai sebész, szám szerint hétezer, a világ összes hasonló szakemberének közel egynegyede. Brazília és Japán kerül még fel a dobogóra, Amerikától azonban jócskán lemaradva.

A legnépszerűbb célpont a tengerentúlra kozmetikai kezelésre utazó betegek körében Törökország, Kolumbia, Mexikó és Thaiföld volt.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018