eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Szakadozott ukrán zászlók lobognak a szélben az északkelet-ukrajnai Csernyihivben 2022. április 7-én.
Nyitókép: MTI/EPA

Tömegek kezdtek el ukránul tanulni – szolidaritásból

A Duolingo nyelvoktató alkalmazás adatai szerint 1,3 millió ember vágott bele az ukrán nyelv tanulásába a háború kezdete óta.

Adataik szerint Lengyelországban és Németországban 1600 százalékkal ugrott meg az ukránul a Duolingóval tanulók száma a tavalyi év azonos időszakához képest. Az Egyesült Királyságban húsz helyet ugrott előre a nyelv népszerűsége és jelenleg a 17. legnépszerűbb nyelv az alkalmazásban – írja a Euronews.

A konfliktustól távol eső országokban, például Argentínában, Vietnámban és Japánban is ennek a nyelvnek a népszerűsége ugrott meg a legnagyobb mértékben. Az ukránul tanulók számának legnagyobb növekedésével Írország vezette az országok listáját.

Már a háború első heteiben megugrott az érdeklődés az ukrán nyelv iránt, majd március végén tetőzött, és az év hátralévő részében stabil volt.

Eközben az ukránok olyan nyelveket igyekeznek megtanulni, mint a német és az angol, mivel a helyzet miatt milliók kényszerültek lakóhelyüket elhagyni.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×