eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Ötféle veszély miatt adtak ki időjárási figyelmeztetéseket - térképek, előrejelzés

Ónos eső miatt rögtön másodfokút, vasárnapra.

Vasárnap kezdetben túlnyomóan borult lesz az ég, majd délután nyugat felől lassanként felszakadozik, csökken a felhőzet. Az éjszaka érkezett csapadékzóna dél körül kelet felé távozik, majd délután az északkeleti harmadban hózáporok alakulnak ki. Az északi, északnyugati szelet többfelé erős, az Észak-Dunántúlon és a Bodrogközben gyakran viharos lökések kísérik. Néhol hordhatja a havat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul, amely a délelőtt során áll be, ezt követőn már csökken a hőmérséklet.

Számtalan veszélyes időjárási helyzet miatt kiadtak figyelmeztetést, ónos eső miatt másodfokút is.

Hétfőn az összefüggőbb, vastag felhőzet kelet felé kivonul hazánkból. Napközben gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Általában többórás napsütésre is számíthatunk. A nap első felében hazánk keleti, északkeleti harmadán szórványosan előfordulhat kisebb havazás, hózápor, később legfeljebb egy-egy futó hózápor lehet. Sokfelé megerősödik az északnyugati, nyugati szél. Hajnalra többnyire -8 és -1 fok közé hűl le a levegő, de a szélvédett, kevésbé felhős, havas tájakon ennél több fokkal hidegebb lehet. Kora délután általában -2, +2 fokot olvashatnak le a hőmérőkről.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×