eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Jókora pácba kerülnek ezek a telefontulajdonosok, ha elfelejtik a jelszavukat

Nagy biztonságban lesznek a képeik, videóik és egyebeik, ám "tutira" kell menniük.

Titkosítást vezet be iCloud felhőszolgáltatásában az Apple: az Advanced Data Protection szolgáltatással védett fájlokhoz minden felhasználó csak a saját, megbízhatónak beállított eszközével (iPhone-ok, Macintosh gépek) férhet hozzá, és a titkosítást még maga az Apple sem tudja majd visszafejteni – írta a hvg.hu.

A végpontok közötti titkosítást most az Egyesült Államokban vezették be, először szűkebb kör számára. Év végére terjesztik ki széles körben, a globális bevezetés pedig 2023-ban várható.

A kiválasztott megbízható eszközök kizárólagos hozzáférést kapnak a fájlok megtekintéséhez szükséges titkosítási kulcsokhoz, és onnantól kezdve az Apple szervereinek nem lesz ezekhez az iCloudos fájlokhoz hozzáférése. Szükséges a beállításhoz a kétlépcsős Apple ID-azonosítás, külön jelszó vagy jelkód az eszközökre, illetve követelmény az elérhető legfrissebb rendszerverzió használata is.

A biztonság tehát nagy lesz, ám a kockázat is oly módon, hogy aki elfelejti hozzáférési adatait, és helyreállítási lehetőséget sem választ, az végleg búcsút inthet adatainak, hiszen azokat ha akarná sem tudja majd visszafejteni az Apple.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×