eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Szerencsejáték Zrt.

Tízmilliárdokat nyert egy magyar az Eurojackpoton - videó

Két másik magyar is zsebre tehet egy boldogító összeget.

Magyar telitalálat született az Eurojackpoton, a játékos nyereménye mintegy bruttó 30 milliárd forint - közölte a Szerencsejáték Zrt. Ez minden idők legnagyobb magyarországi eurojackpot-nyereménye.

A főnyeremény mellett két másik magyar játékos fejenként mintegy 300 millió forintot nyert.

Érdekesség, hogy a nyereménnyel a szerencsés egy csapásra bekerült Magyarország 100 leggazdagabb embere közé, az idei listán ugyanis 12,7 milliárd forint a "legalsó" összeg.

Elsőként a 2017. február 10-i sorsoláson nyert először egy magyar játékos bruttó több mint 22 millió eurót, azaz közel bruttó 7 milliárd forintot vihetett haza. A második hazai nyertesre még több mint 2 évig, egészen pontosan 2019. november 22-ig kellett várni.

Ekkor Európában hárman is helyesen tippelték meg az 5+2 nyerőszámot, közülük az egyik egy magyar játékos volt. A 2021. január 29-i sorsoláson nyert a harmadik magyar játékos Eurojackpoton. Egyetlen telitalálatos szelvényt adtak fel, ami akkor bruttó 4 milliárd forintnyi nyereményt jelentett a társaság közleménye szerint.

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×