eur:
393.42
usd:
369.01
bux:
65649.33
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay

Felhők, némi eső, sok szél és az átlagnál hűvösebb - időjárási menetrend

Egy mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat a folytatásban. Hűvös, szeles, csapadékos idő várható. A jövő héten a sokévi átlag alatt alakulnak a hőmérsékleti értékek.

Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég. Jellemzően a déli megyékben lehet tartósabb eső, estétől dél felől kiterjedt csapadékzóna érkezik, melynek súlypontja az ország délkeleti, keleti felére tevődik át, másutt kevesebb helyen, északnyugat felé haladva csökkenő eséllyel lehet csapadék. Az északnyugati, északi szelet nagy területen kísérik élénk, néhol erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul, délnyugaton valószínű a leghűvösebb - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Vasárnap délután északkeleten is felszakadozik, csökken a felhőzet, hazánk nagy részén akár több órára is kisüthet a nap, ugyanakkor napközben nyugat, északnyugat felől egyre vastagabb felhőtömbök érkeznek. Az összefüggőbb csapadékzóna lassan kelet felé távozik, mögötte elszórtan valószínű zápor, főleg északkeleten egy-egy zivatar. Az északnyugati, nyugati szél nagy területen megerősödik, néhol időnként viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között valószínű, de a szélvédett, kevésbé felhős tájakon ennél hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

Hétfőn a felhőátvonulások mellett hazánk nagy részén akár több órára kisüthet a nap. Elszórtan előfordulhat zápor, északkeleten egy-egy zivatar. Az északnyugati, nyugati szél nagy területen megerősödik, néhol időnként viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között valószínű, de a szélvédett, kevésbé felhős vidékeken ennél hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×