eur:
392.4
usd:
365.88
bux:
66807.7
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Milyen idő lesz a tűzijáték napján és vasárnap? Előrejelzés

Az Alföldön akár 36 fok is lehet, a nyugati országrészekben viszont lesz, ahol 30 fok fölé sem megy a napi csúcshőmérséklet. Az ország néhány megyéjében várható csak csapadék.

Szombaton sok napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Zápor, zivatar délutántól nagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon, kis eséllyel a Dunántúl keleti felén és a középső megyékben alakulhat ki. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatarok környezetében fordulhatnak elő erős vagy viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 36 fok között alakul, az Alföldön lesz a legmelegebb - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek esti előrejelzésében. (A folyamatosan frissülő, aktuális információkat tartalmazó előrejelzés itt érhető el!)

Vasárnap a fátyolfelhők és az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett az ország nagyobb részén több órára kisüt a nap. Szórványosan számíthatunk záporesőre, zivatarra. Hajnalban a kevésbé felhős tájakon foltokban pára, köd képződhet. A nyugatias szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 12 és 21 között várható, 15 fok alá a hidegre érzékeny helyeken hűlhet a levegő. A maximum általában 25 és 34 fok között valószínű, a magasabb értékek a keleti megyékben várhatók.

Hétfőn a többórás napsütés mellett fátyolfelhőkre, illetve erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. A magasabbra törő gomolyfelhőkből szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Hajnalban a derültebb vidékeken foltokban pára, illetve köd képződhet. Az északnyugati, északi szelet élénk, zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések kísérhetik. Hajnalban szeszélyesebb területi eloszlásban 12, 21 fokot mérhetünk, délutánra pedig általában 24 és 31 fok közé melegszik fel a levegő.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×