eur:
389.84
usd:
364.86
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay

Rekord közeli hidegre ébredtünk

Az elmúlt nap főbb időjárási történéseit vette górcső alá az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-posztjában.

Napos, gomolyfelhős, az ország nagy részén szeles idő volt, nagyobb számban keleten záporokkal, zivatarokkal, majd jött a hajnali felfrissülés a fokozatosan szelídülő szél mellett – fogalmaz az elmúlt nap történéseit illetően a szolgálat.

Mint olvasható, a sokévi átlag szerint a minimum-hőmérséklet ilyentájt 15 fok közelében alakult, a hétfői naphoz tartozó rekordot Zabar tartja, ahol 2015-ben 3,1 fokig hűlt a levegő.

Az elmúlt 24 órában – ma reggel 6 óráig – a legalacsonyabb hőmérsékletet Mohorán mérték, ahol 5 Celsius volt, de a Nógrád megyei Szécsényen sem emelkedett sokkal magasabbra a hőmérő higanyszála, 5,2 fok volt, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokán Mihálygerge állt 5,4 Celsius-fokkal.

Ami a csapadékot illeti, az elmúlt 24 órában főként az ország keleti felébe jutott az égi áldásból. A legtöbb, 17,3 milliméter a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hidvégardón esett. Ezt követően a Hajdú-Bihar megyei Püspökladány Apavárán 12 milliméter, a Békés megyei Mezőgyán községben pedig 11,6 milliméter.

De szélből sem volt hiány az elmúlt napon. Több helyütt erős, viharos, néhol a 60-70 km/h-ás sebességet is meghaladó volt a lökések ereje.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×