eur:
393.8
usd:
368.33
bux:
66390.26
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Időjárási kulcsértékek: 30 fok fölötti hőmérséklet, 20 foknál is melegebb víz

Ízelítőt kapunk a nyárból, csütörtökön több helyen is meghaladhatja a 30 fokot a csúcsérték. A nyugodt idő azonban csak átmeneti, pénteken hullámzó frontrendszer érkezik záporokkal, zivatarokkal.

Csütörtökön napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. Zápor, zivatar délután az északi megyékben fordulhat elő. A déli szél északnyugatira, nyugatira fordul, az északi területeken több helyen lehetnek élénk, helyenként erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A Balaton Siófoknál szerdán 20, a Velencei-tó Agárdnál 23 fokos volt - csütörtökön is hasonló vagy még magasabb értékekre lehet számítani.

Pénteken szakadozott felhőzóna vonul át az országon észak, északnyugat felől dél, délkelet felé. Emellett hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap. Összességében hazánk több pontján előfordulhat záporeső, zivatar, de maradhatnak száraz területek is. Néhol akár hevesebb zivatargóc is kialakulhat. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél. Zivatar környezetében viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 12 és 19, a délutáni órákban 24 és 32 fok között alakul a hőmérséklet, délkeleten lesz a melegebb.

A hétvégén napos idő várható időnként némi felhőzettel, csapadék nélkül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Nem csökkenti a gázárat a kormány az átlagfogyasztás felett - Elárulta a hátteret Lantos Csaba

Nem csökkenti a gázárat a kormány az átlagfogyasztás felett - Elárulta a hátteret Lantos Csaba

A korábbi 23%-ról 10% alá csökkent azon magyar háztartások aránya, akik gázszámláján megjelenik a 7,5-szeres gázár az átlagfogyasztás felett, és 13%-ról 3,6%-ra csökkent az eladott gázvolumenen belül a 7,5-szeres gázár aránya, amely eredmények "az ország szempontjából jók", és "ez az, amit el akartunk érni" – jelentette ki Lantos Csaba a 24.hu podcast műsorában. Az energiaügyi miniszter szerint részben emiatt, részben egyéb okok miatt "most nincs napirenden", hogy csökkentsék a 7,5-szeres gázárat, igaz nem állítja, hogy ez soha nem fog bekövetkezni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×