INFORÁDIÓ
2022. május 27. péntek
Hella

internet

sebezhetőség

szerver

digitális

frissítés

microsoft

minecraft

Display Showing Stages of Hacking in Progress: Exploiting Vulnerability, Executing and Granted Access.

Óriási a baj az interneten és sürgősen lépni kell

Infostart

Egy olyan segédprogramban fedeztek fel hibát, amely mindenütt jelen van a felhőszerverekben és a vállalati szoftverekben, az olyan érzékeny területeken is, mint az ipar és a kormányzati szektorok.

Egy széles körben használt szoftvereszközben található kritikus sebezhetőség - amelyet a Minecraft online játékban gyorsan ki lehetett használni - komoly fenyegetést jelent a szervezetekre világszerte - írta a CNBC híre alapján a Napi.hu.

"Az internet lángokban áll" - mondta Adam Meyers, a Crowdstrike kiberbiztonsági cég vezető alelnöke. "Egyes emberek igyekeznek javítani, mások pedig igyekeznek kihasználni."

A sebezhetőség a nyílt forráskódú Apache szoftverben található, amelyet weboldalak és más webes szolgáltatások futtatására használnak. November 24-én jelentette az alapítványnak a kínai technológiai óriás, az Alibaba. A javítás kifejlesztése és kiadása két hetet vett igénybe.

A rendszerek foltozása azonban világszerte bonyolult feladat lehet. Míg a legtöbb szervezetnek és felhőszolgáltatónak, például az Amazonnak frissíteni kellene a webszervereit, ugyanez az Apache szoftver gyakran be van ágyazva harmadik féltől származó programokba is, amelyeket gyakran csak a tulajdonosuk tud frissíteni.

A hiba kihasználásának első nyilvánvaló jelei a gyerekek körében rendkívül népszerű, a Microsoft tulajdonában lévő Minecraft online játékban jelentek meg. A Microsoft közölte, hogy szoftverfrissítést adott ki a Minecraft-felhasználók számára. "Azok az ügyfelek, akik alkalmazzák a javítást, védve vannak" - közölték.

Nyitókép: gorodenkoff/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018