eur:
393
usd:
366.79
bux:
66639.49
2024. április 25. csütörtök Márk
POLAND - 2021/09/23: In this photo illustration an Instagram logo seen displayed on a smartphone. (Photo Illustration by Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)
Nyitókép: SOPA Images/Getty Images

Még nem kizárt, hogy jön a gyerekek Instagramja

Az amerikai Kongresszus előtt szólalt meg az Instagram vezérigazgatója, arról is beszélt, hogy nem zárják le a 13 év alattiaknak szánt közösségi platform fejlesztésére irányuló erőfeszítéseiket.

Adam Mosseri vezérigazgató elmondása szerint ő a döntéshozó az Instagram gyerekeknek szánt verziója ügyében, és eltökélt amellett, hogy a 10-12 évesek által elérhető változat nem működhet majd szülői kontroll nélkül, írja a CNBC.

Elmondása szerint azért dolgoznak ezen a változaton, mert a 13 év alattiak közt továbbra is megvan az igény arra, hogy használhassák az Instagramot, a közösségi média különböző platformjainak pedig nehézségei vannak annak igazolásával, hogy valaki betöltötte-e már a használatukhoz szükséges életkort.

Csalódott törvényhozók

Richard Blumentahl szenátor a Mosseri által elmondottak kapcsán csalódottságának adott hangot azzal kapcsolatosan, hogy a terveket nem adják fel. A meghallgatás, amely az online világbéli gyermekvédelemmel kapcsolatos tanúvallomások sorozatának része volt, ismét rávilágított a testületben ülők körében tapasztalható frusztrációra, melynek oka az, hogy szerintük

a platform nem cselekszik elég gyorsan az Instagram negatív hatásaival szemben.

Mosseri arról beszélt, hogy továbbra is a gyermekek biztonsága a legfontosabb szempontjuk, de rávilágított arra, hogy ezért nem egyetlen vállalatnak kellene csak tennie. Kiemelte az ágazaton belüli megoldások és sztenderdek kialakításának szükségességét, illetve egy, a jó gyakorlatokat megosztó testület létrehozására tett javaslatot.

Nyomást gyakorolnak az Instagramra

Mosseri meghallgatására azt követően került sor, hogy a Facebook egykori alkalmazottja, Frances Haugen több belső dokumentumot is kiszivárogtatott, köztük egy, elsőként a Wall Street Journal bemutatta elemzést, amely szerint azok közt a tinik közt, akik öngyilkosság gondolatát fontolgatták, a briteknél 13 százalék, míg az amerikaiaknál 6 százalék esetében az Instagramra vezethető vissza problémáik eredete.

Mosseri

a saját kutatásukban megjelenő számokat megkérdőjelezte,

arra hivatkozva, rosszul értelmezték azokat. Az Instagram vezérigazgatója a legmagasabb rangú személy, aki eddig a témáról beszélt. A szenátorok nyomást gyakoroltak Mosserire, hogy még több adatot hozzon nyilvánosságra belső dokumentumaikból.

A közösségi platform az utóbbi időben több olyan újítást vezetett be, melyekkel a tinik online jólétét igyekeznek szolgálni. Az egyik ilyen újítás a Take a Break nevet viseli, és hosszas böngészés után arra hívja fel a gyerekek figyelmét, hogy egy időre hagyják ott a platformot. Ezen túl nagyobb kontrollra biztosítanak lehetőséget a szülők részére, mely segítségével limitálhatják a tinik Instagramon töltött idejét.

Eltitkolt újítások

Marsha Blackburn szenátor ezeket az újításokat is kritizálta, mivel az Instagram központjának helyi ideje szerint éjfélkor jelentették be azokat.

"Nem tudom, mi a szokás Kaliforniában, de ahonnan én jövök, ott azt teszik éjfélkor közzé, amiről nem akarják, hogy valaki is tudjon"

– írta.

Két szenátor maga is végzett kísérletet a platformon: egyikük 13 éves lányként regisztrált és frizurakészítési tartalmakat nézett meg. Ezek után az Instagram azt ajánlotta neki, kövessen egy celebet, majd plasztikai sebészettel és fogyással kapcsolatos tartalmakat ajánlott számára. Egy másik fiók létrehozásánál beállítottak minden elérhető gyermekvédelmi lehetőséget, majd a felvágott csukló kifejezésre kerestek rá: leírhatatlanul plasztikus eredményeket kapott, melyeket nem szabadna gyermekeknek látnia.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×