eur:
395.19
usd:
364.24
bux:
65848.51
2024. március 19. kedd Bánk, József
Fürdőzők labdáznak a Balatonban a bélatelepi szabadstrandon, Fonyódon 2021. július 27-én.
Nyitókép: Fürdőzők a Balatonban a bélatelepi szabadstrandon 2021. július 27-én. MTI/Varga György

Durvul a hőség, zivatarok is jöhetnek

A tartós hőség miatt két megyére szerdára is kiadta legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetését az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Veszélyjelzésükben azt írták: az északi, északnyugati tájak kivételével szerdán is nagy területen 27, délkeleten 29 Celsius-fok felett alakul a napi középhőmérséklet. Emiatt Békés és Csongrád-Csanád megyére adták ki a harmadfokú figyelmeztetést. Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére másodfokú, a többi megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az országos előrejelzés szerint a leghidegebb órákban 15-23 fok várható. Szerdán napközben 31-38 fokig melegszik fel a levegő.

Felhívták a figyelmet arra is: nem kizárt, hogy a hajnali, reggeli órákban az északkeleti tájakon lehet egy-egy zivatar, estétől a Dunántúl északi felén fordulhatnak elő zivatarok, amelyekhez viharos széllökés, intenzív csapadék és jégeső társulhat.

Zivatarveszély miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Az Országos Meteorológia Szolgálat és az országos tisztifőorvos hőség miatti figyelmeztetésének különböző kritériumai vannak.

Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfő déltől péntek éjfélig harmadfokú intézkedésként elrendelte a hőségriadót.

Hétvégére változik a helyzet

A hőhullám az ország északnyugati felén péntekig, délkeleten viszont a hét legvégéig kitart. Hullámzó, lassú mozgású front érkezik ugyanis északnyugat felől szombat-vasárnap, amelynek hatására sokfelé kell zivatarokra is számítani.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: Vlagyimir Putyin az a rangidős vezető, akire történelmi igénye van az orosz népnek
aréna

Seremet Sándor: Vlagyimir Putyin az a rangidős vezető, akire történelmi igénye van az orosz népnek

Vlagyimir Putyin 87 százalékos választási győzelme nagyjából megfelel az orosz szavazói szándéknak – mondta Seremet Sándor az InfoRádió Aréna című műsorában. A Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója beszélt az oroszok rangidős vezető iránti történelmi vágyáról, az orosz média működéséről, a Kreml bástyáiról és arról is, hogy rövid távon a szankciós ütéseket képes kiállni az orosz gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×