INFORÁDIÓ
2021. augusztus 3. kedd
Hermina

siklós gabriella

országos vízügyi főigazgatóság

környezetvédelem

tisza-tó

pet kupa

Önkéntesek PET-palackokkal töltött zsákokat pakolnak le egy kishajóról a Tisza partján, Tiszaszőlős közelében 2020. november 11-én. A Tisztítsuk meg az országot! programban a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai, valamint a Tiszai PET Kupa önkéntesei takarítják a Tisza-tavat és környékét.

Óriási munkába kezdtek a Tisza-tónál – képek

Elkezdődött a vízügyi igazgatóságok területeinek megtisztítása a Tisztítsuk meg az országot! programban. A Tisza-tónál a PET Kupa önkéntesei is segítenek a hulladék összegyűjtésében – mondta az InfoRádiónak az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.

Az ország valamennyi vízügyi igazgatóságának vannak olyan területei, amelyek kiemelten fontosak, ilyen a Szolnoki Vízügyi Igazgatóság területén a Tisza-tó, hiszen a hosszú távú cél, hogy a turisztikai jelentősége tovább növekedjen, és az ide látogatók egy kifejezetten hulladékmentes, jól karbantartott parti környezetet találjanak – fogalmazott az InfoRádióban Siklós Gabriella.

Tiszaszőlős, 2020. november 11.
PET-palackokat és szemetet szedő önkéntesek a Tisza partján, Tiszaszőlős közelében 2020. november 11-én. A Tisztítsuk meg az országot! programban a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai, valamint a Tiszai PET Kupa önkéntesei takarítják a Tisza-tavat és környékét.
MTI/Czeglédi Zsolt
A Tisztítsuk meg az országot! programban a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai, valamint a Tiszai PET Kupa önkéntesei takarítják a Tisza-tavat és környékét. MTI/Czeglédi Zsolt

Miután a Tisza menti igazgatóságok már korábban is számtalanszor együtt dolgoztak a PET Kupa önkénteseivel, most is adta magát a lehetőség, hogy közösen tisztítsák meg a tavat és annak környezetét. A szóvivő emlékeztetett, ha jön egy árhullám, esetleg egy kisebb árvíz, akkor azzal érkezik a kommunális hulladék, illetve az uszadék is. A Tisza-tavi öblítőcsatornák zsilipei zárva vannak, így a szemét a tó medencéjébe nem jut be, de a parti növényzetben fennakad, ezért meg kell tisztítani.

Siklós Gabriella megjegyezte, a Tisztítsuk meg az országot! programban azt is szerették volna elérni, hogy az előttünk álló hétvégén a PET Kupa önkénteseket is toborozzon, de erre a járványhelyzet miatt nincs lehetőség. De a vízügyi dolgozók, illetve a PET Kupa tagjai, az összes létező biztonsági előírást betartva, belefognak majd az akcióba, amelyhez a Tisza-tavi sporthorgászok is csatlakoznak.

Tiszaszőlős, 2020. november 11.
PET-palackokkal töltött zsákot pakol egy önkéntes a Tisza partján, Tiszaszőlős közelében 2020. november 11-én. A Tisztítsuk meg az országot! programban a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai, valamint a Tiszai PET Kupa önkéntesei takarítják a Tisza-tavat és környékét.
MTI/Czeglédi Zsolt
PET-palackokkal töltött zsákot pakol egy önkéntes a Tisza partján, Tiszaszőlős közelében. MTI/Czeglédi Zsolt

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó hang

Tisztítják a Tisza-tó környékét – Siklós Gabriella
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018