eur:
394.47
usd:
370.38
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pexels.com

Pótolhatatlan kincsek a Balaton mélyén

Nagymamáról unokára öröklött családi ereklyéket, pótolhatatlan ékszereket ad vissza a vizek mélyéről Bárányos Bence fémkereső a tulajdonosainak. Legutóbb egy Együtt! Örökké! felirattal gravírozott karikagyűrűt talált meg a Balatonban.

„El sem hiszem, hogy megtalálta valaki a gyűrűnket, nem lehetek elég hálás” – fogalmazott a Borsnak Balla-Bánházi Vera, miután a napokban kaptak egy bejegyzést, hogy megtalálták férje gravírozott jegygyűrűjét a Balatonban. Az ékszer egy családi vízilabdázás során repült le férje ujjáról, még látták is hová esett, de hiába keresték két napon át, nem találták.

„Jó pár nappal ezelőtt csipogott be a fémkeresőm a Balatonban, és megtaláltam a gyűrűt. Biztos voltam benne, hogy valakinek nagyon sokat jelenthet, ezért is hívtam segítségül a Facebook erejét” – mesélte a bulvárlapnak Bárányos Bence fémkereső, aki immár tíz éve kutat – ma már vállalkozóként – az elvesztett értékek után. Mint kiemelte, „elmondhatatlan érzés látni az arcokon azt a boldogságot, amikor egy–egy családi ereklyét, aminek hatalmas az eszmei értéke, visszakapnak. Ezért éri meg ezt csinálni.”

A fiatal fémkereső általában ékszereket kap megbízásul, de sokszor hoz fel a vízfelszínre drónokat, telefonokat, órákat, kulcsokat, sőt előfordult már az is, hogy hajócsavarokat kellett felkutatnia a mélyben.

A fémkereső végezetül hozzátette, üzenve mindenki számára: „ha elveszik valami a vízben, az nem azt jelenti, hogy soha többé nem látja viszont, mert ő megtalálja.”

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×