eur:
392.77
usd:
366.2
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A Tiszafüred és Poroszló között megépült kerékpárút hídja a Tisza felett az átadás napján, 2020 június 20-án. A szakasz elkészültével teljessé vált az összesen mintegy 70 kilométeres Tisza-tavi kerékpárút.
Nyitókép: A Tiszafüred és Poroszló között megépült kerékpárút hídja a Tisza felett az átadás napján, 2020 június 20-án. A szakasz elkészültével vált teljessé az összesen mintegy 70 kilométeres Tisza-tavi kerékpárút. (MTI/Czeglédi Zsolt)

Rekord a Tisza-tónál

Kerékpáros rekord született a Tisza-tónál idén júliusban, amikor 18 075, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost számlált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) Kiskörei Szakaszmérnöksége.

A korábbi júliusi rekord 2018-ban volt, amikor 13 ezer 768 kerékpáros haladt át a duzzasztóművön. Tavaly júliusban 8944 bringást regisztrált a Kötivizig a Kiskörei vízlépcső üzemi hídján.

Idén, az első hét hónapban összesen 32 ezer 658 biciklis hajtott át a vízlépcsőn, ez több mint a teljes éves forgalom 2008 és 2017 között. Ebben az időszakban - az elmúlt években tapasztaltakkal ellentétben - hivatalos kerékpáros versenyt nem szerveztek a tározó körüli töltésen - közölték. Tavaly a teljes éves forgalom 49 ezer 428, 2018-ban pedig 56 ezer 959 volt.

Az elmúlt években, döntően pályázati forrásból épített, csaknem 70 kilométer hosszú, a tavat körülölelő aszfaltozott kerékpárút 9 kilométeres szakaszát korábban a 33-as főúton kellett megtenni. Azóta már megépült a bringások számára biztonságos külön út Tiszafüred és Poroszló között és teljessé vált a tó körüli kerékpárút, amely illeszkedik a nemzetközi EuroVelo hálózatba. Az utolsó 6,5 kilométeres kerékpárút-szakaszt idén júniusban adták át.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×