eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: pixabay

Kettészakítja az országot az időjárás, újabb figyelmeztetéseket adtak ki

Az előrejelzésből kiderül, hogy az ország teljes északi felét lassan birtokba veszi a köd, vasárnapig a hét összes napjára adtak ki emiatt figyelmeztetést.

Csütörtökön az ország keleti harmadát borítja be a tartós, sűrű köd, emiatt hét megyére adtak ki figyelmeztetést. Ezeken a területeken a látástávolság pár száz méterre csökken.

Pénteken az előrejelzések szerint romlik a helyzet, Békés megye "felszabadul, de a teljes északi országrészt kelettől nyugatig beborítja a köd. Ekkor már 12 megyében lehet érvényben figyelmeztetés és ez a helyzet érvényes szombatra is.

Ami a csütörtöki időjárás-előrejelzést illeti, napközben is maradnak a mínuszok. Az ország nagy részén borongós, párás, helyenként ködös idő várható, a magasabban fekvő helyek mellett nagyobb eséllyel a délkeleti vidékeken lehetnek hosszabb-rövidebb napos időszakok.

Néhol hószállingózás, esetleg ónos szitálás előfordulhat.

A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz, mindössze a Fertő-tó környékén kísérhetik élénk, esetleg erős lökések a déli, délkeleti szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, de a hófödte tájakon ennél hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire +1 és -4 fok között várható, de a naposabb vidékeken ennél jóval magasabb értékeket is mérhetnek.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×