eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Bama.hu

Kisütötték mézeskalácsból egy teljes falu házait

Sőt még a plébános és egy jegyespár is szerepel az összeállításban, az óvodát pedig az ovisok készítették el.

Idén újra megsütötték mézeskalácsból a Baranya megyei Geresdlak házait - írja a Bama.hu. Az "édességek" között megtalálhatóak a közintézmények, a templomok, sőt még egy kilátó és a lakók is, 480 tojást, 13 kiló mézet, 50 kiló lisztet, 40 kiló cukrot, 5 kiló vajat, 30 csomag fahéjat öntöttek az alapanyagba. Három héten keresztül dolgoztak a szorgos kezek, hogy egy óriási nagy asztalon felállítsák a mézeskalácsfalut advent első vasárnapjára

A polgármesteri hivatal előtt ott található például a település vezetője, de az egyik templomnál a lelkipásztor is fellelhető. Egy lakodalomra készülő párt azért tettek rá, mert két hét múlva lagzi lesz Geresdlakon.

Az óvodát az ovisok csinálták meg.

A titkos recept pedig a következő: négy evőkanál mézet felmelegítünk, beleteszünk 5 deka vajat, hogy a vaj felolvadjon. Ezután összegyúrjuk a többi hozzávalóval (76 deka liszt, 34 deka porcukor, 1 csipet só, 4 egész tojás, 2 púpos teáskanálnyi szódabikarbóna, 1 púpos teáskanálnyi mézes fűszerkeverék). Egy éjszakára a hűtőben pihentetjük, majd légkeveréses sütőben 160 fokon megsütjük.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×