eur:
394.95
usd:
363.47
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay

Hosszútávúszók lettek a hurrikán által elragadott tehenek

Életben vannak azok a tehenek, amelyeket szeptemberben a Dorian hurrikán ragadott magával egy észak-karolinai szigetről.

A BBC News beszámolója szerint a három tehén a Cedar-sziget egy csordájához tartozott. Amikor szeptemberben a térségre lecsapott a Dorian hurrikán, egy "mini cunami" hullámai magukkal ragadták az állatokat. Mindeddig úgy gondolták, hogy elpusztultak, de a közelmúltban megpillantották őket az észak-karolinai partvidék, az Outer Banks egy nemzeti parkjában.

A park illetékesei szerint

a tehenek mintegy nyolc kilométert úsztak az óceánban, míg a zátonyos partszakaszon sikerült kimenekülniük a szárazföldre.

A park dolgozói egy hónappal a hurrikán után látták meg az első tehenet az egyik zátonyszigeten, két héttel ezelőtt pedig a másik kettőt is sikerült megtalálni. A park szóvivője, B. G. Horvat szerint a teheneknek szerencséjük volt, hogy nem sodródtak ki az Atlanti-óceánra, mint néhány vadló.

A tervek szerint visszaszállítják őket a Cedar-szigetre.

A Dorian hurrikán szeptember elején érte el az észak-karolinai Outer Banks partszakaszt heves esőzéssel, széllel és áradással. A pusztító vihar a Bahamákról érkezett, ahol több tucatnyi ember halálát okozta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Ugyan a tavalyi utolsó negyedévben végre nem nőtt tovább a sikeres csalások értéke az előző negydévhez képest, ám éves alapon még így is duplázást láthattunk. 2023-ban egyetlen év alatt 23,2 milliárd forintnyi sikeres visszaélés történt a nem kártyás elektronikus pénzforgalomban. A digitális pénzforgalom naposabb oldalát tekintve az látszik, hogy a mobilfizetések gyorsan terjednek, a kártyákkal már kétszer többet fizetünk, mint amennyi készpénzt veszünk fel velük, és a fizetési kérelmek száma is nagyot emelkedett. A hazai pénzforgalom legfontosabb trendjeiről júniusi Financial IT konferenciánkon részletesen is szó lesz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×